Nervøs for Skjermfri uke?

Jenny Ofrim Bruvik jobber i Tro & Medier som fundraiser. Mange kan kanskje kjenne seg igjen i hvordan Jenny føler det i forkant av Skjermfri uke. Derfor kommer det her en hilsen fra henne til de som måtte være nervøse for en uke uten skjerm:

Av Jenny Ofrim Bruvik
fundraiser i Tro & Medier

Hei.

Jeg heter Jenny og jeg lider av skjermavhengighet.

Hehe, fra spøk til alvor, dette er faktisk en utfordring.

Mobilen er en forlengelse av armen, tv-en er bakgrunnsstøy til hva enn skjermfritt jeg egentlig holder på med, og det er ikke mange timer i døgnet jeg ikke lyser opp øynene mine med det blå-lilla lyset.

Da jeg søkte på jobb i Tro & Medier argumenterte jeg for at jeg kunne passe i jobben fordi jeg var god på sosiale medier og jeg var oppdatert på de nyeste appene. Det var et godt argument for at jeg passer til jobben, for jeg tror jeg er god på å finne det gode i mediene, skille ut de dårlige kildene med dårlig påvirkningskraft og å se potensialet til hva vi kan bruke mediene til når det kommer til å gjøre Jesus kjent.

Men jeg tenkte ikke på den skjermfrie uken Tro & Medier årlig arrangerer. Den lange uken hvor jeg oppfordres til å ikke benytte meg av skjerm etter arbeidstid. Uken jeg må strikke uten å se på serie, vente på bussen uten å sveipe igjennom Instagram og ligge på sengekanten uten å sikre meg at jeg har fått med meg alle bilder som er lagt ut, lest alle meldinger og sett de siste nyhetene i avisene.

Jeg kjenner at hjertet dunker litt ekstra hardt når jeg tenker på det og at jeg blir litt klam i hendene. Ja, for så ille har det faktisk blitt. Jeg er nervøs og er redd jeg ikke vil klare det.

Vi vil komme tilbake til hvordan Jenny klarte seg gjennom uka når vi er tilbake igjen etter påske!

Følg med!