En skjermfri uke kan være krevende

Det kan oppstå et vakuum når tv, internett og andre skjermer er slått av en hel uke.

Da er det en god ide å være forberedt, slik at denne tiden kan fylles med noe godt.

Her er noen tips:

1. Fellesskap

Er det lenge siden du har hatt besøk? Har din timeplan vært så full at du ikke har fått invitert venner eller familie hjem til et godt måltid? Eller hva med kaféturen du lenge har hatt lyst til å ta? Tidsbruksundersøkelsen fra Statistisk Sentralbyrå forteller oss at vi bruker mindre tid til fellesskap med venner og familie, og vi samtaler mindre nå enn før. «Skjermfri uke» kan bidra til å snu denne trenden! Hent ut en oppskrift på nett før du stenger av, finn fram en gammel kokebok, eller kanskje du kan dele gode oppskrifter med dine venner?

2. Bibel og bønn

Fastetiden er en tid som kan gi oss ro og rom til bibel, bønn og stillhet. Det kan være en spesiell bok i Bibelen du ønsker å lese denne uken, eller kanskje du skal invitere venner til bønnekveld en av dagene?

3. Familietid

Spill en runde monopol, lag påskepynt eller ta dere en tur på lekeplassen. Er du så heldig å ha badeland, museer eller bibliotek i nærheten, kan dere ta turer dit med hele familien. Det er stor stas å komme hjem med en bunke bøker som far eller mor kan lese for barna – og mange bibliotek låner ut langt mer enn bare bøker.

Og kanskje det museet du har hørt om, men aldri vurdert å besøke, kan by på flere overraskelser enn du trodde? Ta dere gjerne litt tid i forkant med å planlegge denne uken med barna. La dem få en forventning til at det er positivt med skjermfri, og la dem merke at de får mer tid med dere som foreldre.

4. Friluftsliv

Vi er velsignet med et land som byr på utallige muligheter for friluftsliv. De fleste i vårt land har kort vei til flott natur, og en Skjermfri uke gir mulighet til å utforske nye steder i ditt nærmiljø! En tur i naturen vil kunne gjøre godt både mentalt og fysisk. Et godt tips er å gå til nettsiden ut.no for å finne gode ideer til turer der du bor. (Må gjøres før Skjermfri uke…)